توصیههای پزشکی برای خانه تکانی
خزانه اسرار | چهارشنبه, ۶ اسفند ۱۳۹۳، ۰۳:۰۷ ب.ظ
یک فیزیوتراپ فشار بر عضلات کمر، شانه و ناحیه لگن و نیز آسیب دیسککمر و عضلات تاندونشانه را یکی از شایعترین عوارض خانه تکانی عنوان کرد.
مرتضی عزیزیان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نزدیکی ایام خانه تکانی اظهار کرد: متاسفانه در اسفند ماه و با شروع خانه تکانی مراجعات افراد و بویژه زنان با دردها و مشکلات کمر و شانه افزایش مییابد.
وی افزود: در همین راستا اولین توصیه ما به افراد این است که هنگام خانه تکانی از انجام کارها در زمان های کوتاه و فشرده به طور جد خودداری کرده و سعی کنند کارها را با تقسیمبندی مناسب در فواصل زمانی طولانی مدت انجام دهند.
عزیزیان اظهار کرد: همچنین افراد باید در زمان انجام کارهای خانه تکانی از قرارگیری طولانی مدت در یک حالت ثابت خودداری کنند، زیرا این کار موجب آسیب به ستون فقرات میشود.
این فیزیوتراپ همچینن توصیه کرد: افراد از بلند کردن اجسام سنگین به تنهایی خودداری کرده و حتما از کمک دیگران استفاده کنند.
وی افزود: برای بلندکردن اجسام نیز نباید از کمر استفاده کرد و باید وسایل را با استفاده از عضلات زانو و لگن بلند کرد، به این صورت که نشسته و با جسم سنگین بلند شوند و از خمشدن و بلندکردن اجسام خودداری کنند.
این فیزیوتراپ با بیان اینکه افراد نباید تنها در بلند کردن اجسام وزن آن را در نظر بگیرند، اظهار کرد: بلندکردن مکرر اجسام سبک نیز به همان اندازه بلندکردن اجسام سنگین آسیبرسان است و دیسک کمر و لیگمان های اطراف آن را دچار آسیب میکند.
عزیزیان شکستگی مفصل ران و مچ دست را نیز یکی از شایعترین عوارض خانه تکانی عنوان کرد و افزود: متاسفانه بسیاری از زنان خانهدار بدون اینکه بدن آنها آمادگی لازم را داشته باشد، بدون رعایت نکات ایمنی از پله و چهارپایه استفاده کرده و بسیاری از آنها بر اثر سقوط دچار شکستگی میشوند.
وی با توصیه به اینکه افراد باید تا حد ممکن از رفتن بر روی پله و چهارپایه خودداری کنند، اظهار کرد: توصیه ما این است برای این کار حتما از پلههای مطمئن استفاده شود و این کار تا حد ممکن به افراد چابک و دارای آمادگی جسمانی سپرده شود.
منبع: خبرگزاری ایسنا
- ۹۳/۱۲/۰۶